• Education Studies Learning

  Αυτή είναι η παλιά μας Ιστοσελίδα.

  ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΝΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ
 • ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

  Αυτή είναι η παλιά μας Ιστοσελίδα.

  ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΝΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΑΣΕΠ

  Αυτή είναι η παλιά μας Ιστοσελίδα.

  ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΝΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ
 • ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

  Αυτή είναι η παλιά μας Ιστοσελίδα.

  ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΝΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ

epaggelmaties

Στη θέση αυτή αναγράφονται τα επιδοτούμενα προγράμματα που έχουμε υλοποιήσει μέχρι το Σεπτέμβριο του 2012, δηλαδή πριν από την πιστοποίησή μας από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.
Μετά από αυτή την ημερομηνία  τα επιδοτούμενα που υλοποιούμε αναφέρονται σε ξεχωριστή ιστοσελίδα: katartisi.e-sl.gr

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΒΕΙΤΕ

ΛΑΕΚ

 

laekΌπως ίσως γνωρίζετε, σε όσες επιχειρήσεις οι εργαζόμενοι που είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ υπάγονται και σε έναν κλάδο ασφάλισης του ΟΑΕΔ, υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν εκπαίδευσης - κατάρτισης σε οποιοδήποτε αντικείμενο άπτεται των δραστηριοτήτων είτε της επιχείρησης είτε της κάθε ειδικότητας του προσωπικού. Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι με την υπ' αριθμ. 2369/ 16-12-2008 απόφαση της Επιτροπής Διαχείρισης του ΛΑΕΚ εγκρίθηκε και είναι σε ισχύ το Νέο Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Εργαζομένων (ΛΑΕΚ 0,45%) έτους 2009, με τα εξής χαρακτηριστικά:

 • Η θεματολογία της κατάρτισης μπορεί να έχει σχέση με το αντικείμενο της απασχόλησης των εργαζομένων ή με γενικότερες γνώσεις και δεξιότητες όπως, Πληροφορική και Internet, Ξένες Γλώσσες, Γραμματειακή υποστήριξη, Αυτοματισμός γραφείου, Εμπορική Διαχείριση, Πωλήσεις, Λογιστική, κοκ.
 • Το ποσό που δικαιούται να λάβει κάθε επιχείρηση για προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης που θα υλοποιηθούν μέσα στο 2009 είναι ίσο με το 100% της εργοδοτικής εισφοράς (0,45%) του έτους 2009 συν το ποσό του έτους 2008 που τυχόν δεν εξαντλήθηκε.
 • Τα προγράμματα κατάρτισης μπορούν να υλοποιούνται είτε εντός των επιχειρήσεων σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους, είτε να ανατίθενται εξ' ολοκλήρου σε εκπαιδευτικούς φορείς.
 • Η κατάρτιση μπορεί να πραγματοποιείται εντός ή εκτός ωραρίου εργασίας ή συνδυαστικά και μπορεί να περιλαμβάνει θεωρητικό ή πρακτικό μέρος, πάντα με την παρουσία εκπαιδευτή.
 • Κάθε εργαζόμενος μπορεί να παρακολουθήσει μέχρι 2 προγράμματα κατάρτισης και μέχρι 100 ώρες συνολικά.

  e-μηχανικοί

   

  engineersΤο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας αναγνωρίζοντας τη στρατηγική σημασία των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών σε όλους τους τομείς της τεχνικής δραστηριότητας αλλά και στον τρόπο διαχείρισης της γνώσης, υλοποιεί ένα μεγάλο έργο κατάρτισης στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ (2000-2006) με συγχρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» της Ειδικής Γραμματείας «Ψηφιακή Σύγκλιση». Το έργο έχει τίτλο :

  «Εκπαίδευση Μηχανικών σε Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ)».

  Το έργο στοχεύει στην κάλυψη εξειδικευμένων αναγκών κατάρτισης σε αντικείμενα τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, περιλαμβανομένων αντικειμένων σχετικών με τεχνολογίες φιλικές προς το Περιβάλλον (ICT & GreenICT), παρέχοντας τη δυνατότητα παρακολούθησης προγραμμάτων κατάρτισης και πιστοποίησης με επιδότηση του 90% του συνολικού κόστους του εκπαιδευτικού προγράμματος.

  Στις δράσεις του έργου, που θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2009, μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι Μηχανικοί-εγγεγραμμένα μέλη του Τ.Ε.Ε. όλης της χώρας και τα τακτικά μέλη του Τμήματος Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Τ.Ε.Ε. (e-TEE).

  Η εκπαίδευση θα γίνει μέσω Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων που θα οδηγούν σε πιστοποίηση των ωφελούμενων, θα προσφέρονται από τους Φορείς Εκπαίδευσης όλης της χώρας μετά από έγκριση του ΤΕΕ και θα υλοποιούνται είτε με παραδοσιακή διδασκαλία είτε με e-learning στο χώρο του φορέα εκπαίδευσης ή με συνδυασμό αυτών.

  Όλες οι ενέργειες σχετικά με την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους ωφελούμενους, την ενημέρωση σχετικά με τα εγγεκριμένα προγράμματα, την εγγραφή στα εκπαιδευτικά προγράμματα των δικαιούχων που θα προκύψουν μετά την σχετική κλήρωση, καθώς και την υποβολή εκπαιδευτικών προγραμμάτων από τους φορείς εκπαίδευσης θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσα από το ειδικά σχεδιασμένο για το σκοπό αυτό Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του έργου.

  e-γονείς

   

  EGONEISΠοιούς αφορά:
  Το πρόγραμμα αυτό αφορά γονείς ή κηδεμόνες μαθητών / μαθητριών όλων των Γυμνασίων της Ελλάδας είτε είναι Έλληνες είτε αλλοδαποί. Για κάθε μαθητή δικαιούται να εκπαιδευτεί ο ένας από τους γονείς.

   

  Σε τι αποσκοπεί:
  Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η εξοικείωση των γονέων στις νέες τεχνολογίες της Πληροφορικής και του Internet, ώστε να μπορούν, αφ' ενός μεν να χειρίζονται και οι ίδιοι σε ικανοποιητικό βαθμό τον Η/Υ, το νέο αυτό εργαλείο πληροφορίας και γνώσης, αφ' ετέρου δε να είναι σε θέση να συνεργάζονται, να βοηθούν και όπου χρειάζεται να ελέγχουν τα παιδιά τους στη χρήση του και κυρίως στην πλοήγηση μέσω Internet.

  Τι περιλαμβάνει:
  Η εκπαίδευση του γονέα αποτελείται από δύο μέρη:
  Την αρχική βασική εκπαίδευση, από καθηγητή που έρχεται στο σπίτι του γονέα, διάρκειας 5 ωρών.
  Την εκπαίδευση που παίρνει ο γονέας μέσω Internet, με συγκεκριμένο πρόγραμμα που του έχει εγκαταστήσει ο καθηγητής, διάρκειας 40 ωρών.
  Στη συνέχεια ο γονέας έχει την δυνατότητα να συμμετάσχει, αν θέλει, σε εξετάσεις και να πιστοποιήσει τις γνώσεις του με το πλέον καταξιωμένο πτυχίο της ECDL, στις 3 βασικές ενότητες: Επεξεργασίας Κειμένου (Word), Υπολογιστικών Φύλλων (Excel) και Υπηρεσιών Διαδικτύου (Internet).

  Πόσο διαρκεί:
  Η εκπαίδευση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 15/05/2009. Οι εγγραφές έχουν αρχίσει & θα διαρκέσουν έως 17/04/2009

  Πόσο κοστίζει:
  Το πρόγραμμα προσφέρεται στους γονείς εντελώς Δωρεάν με χρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Τι πρέπει να κάνει ο γονέας:
  Να επικοινωνήσει με το Εκπαιδευτικό Κέντρο της επιλογής του ώστε, αφού ενημερωθεί πλήρως, να κάνει την εγγραφή του. Δεν απαιτείται η προσέλευση για εγγραφή του γονέα στο Εκπαιδευτικό Κέντρο, αφού η διαδικασία ολοκληρώνεται τηλεφωνικώς. Επίσης ο γονέας δεν υποχρεούται να παρακολουθήσει μαθήματα στο Εκπαιδευτικό Κέντρο αφού η εκπαίδευση θα γίνει κατ' οίκον και μέσω Internet.

  e-εκπαιδευτείτε

   

  e-ekpaideuteiteH Δράση

  H Ελληνική Κυβέρνηση, στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής 2006-2013 και με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υλοποιεί τη δράση e-κπαιδευτείτε η οποία αφορά στην επιδότηση της εκπαίδευσης και πιστοποίησης στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές που εισήχθησαν με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις των ετών 2005, 2006 και 2007 σε τμήματα ή σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας, καθώς και στους εγγεγραμμένους προπτυχιακούς φοιτητές του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ).

  Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και όλοι οι φοιτητές που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, οι οποίοι εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ως ποσοστό 3% των εισακτέων σε κάθε τμήμα ή σχολή κατά τα έτη 2005, 2006 και 2007.

  Πρόκειται για μια νέα δράση η οποία υλοποιείται με τη συνεργασία των Υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, και από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ ΑΕ), φορέα εποπτευόμενο από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης.

  Οι δικαιούχοι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν πιστοποιημένες γνώσεις σε βασικό, προχωρημένο και εξειδικευμένο επίπεδο στις Νέες Τεχνολογίες και στις Ψηφιακές Εφαρμογές, και θα επιχορηγηθούν με το 90% της συνολικής αξίας της εκπαίδευσης και πιστοποίησης, με μέγιστη επιδότηση τα 600€ ανά φοιτητή.

  Για την κάλυψη των ειδικών αναγκών των φοιτητών που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, κάθε δικαιούχος αυτής της κατηγορίας θα επιχορηγηθεί με το 90% της συνολικής αξίας της εκπαίδευσης, εξέτασης και πιστοποίησης, με μέγιστη επιδότηση τα 1.200€.

  Περισσότερα...

  Button simantika

  Button katarisi

  Button tilekatartisi

  Button eclass

  Button oldsite

  Από τις 14/9/2012 πιστοποιηθήκαμε από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού) του Υπουργείου Παιδείας  με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης με ΦΕΚ 2522/Β/14-9-2012.
  eoppep logoΚΩΔΙΚΟΣ Ε.Ε.Σ. 6350

  ΔΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ...

  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ

  ΑΛΛΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
  • ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ...

  FacebookTwitterDeliciousGoogle BookmarksLinkedInRSS Feed

  ΚΑΝΕΤΕ LIKE